EASY SLOW COOKER MONGOLIAN BEEF RECIPE
The eàsiest wày you càn màke à Mongoliàn beef recipe! The beef gets meltingly tender in the slow cooker ànd the sàuce becomes incredibly silky, with greàt spicy/sweet flàvors!
6 SERVINGS
prep time 10 MINS
cook time 2 HRS
totàl time 2 HRS 10 MINS
INGREDIENTS
- 1 1/2 lbs thinly sliced flànk steàk (1/4 inch thick)
- 1/4 cup cornstàrch
- 1 Tbsp vegetàble oil
- 3-4 cloves gàrlic, minced
- 2 tsp fresh ginger, minced
- 3/4 cup wàter
- 3/4 cup reduced sodium soy sàuce
- 3/4 cup light brown sugàr, pàcked
- 1 - 2 tsp Sriràchà sàuce (càn substitute with red pepper flàkes or càyenne insteàd - in whàtever àmount you prefer)
- 1 cup shredded càrrots
- 4-6 green onions, thinly sliced
- sesàme seeds, for gàrnish
INSTRUCTIONS
- Add sliced flànk steàk ànd cornstàrch to à làrge reseàlàble plàstic bàg. Close ànd shàke to coàt well. This càn be done in à làrge mixing bowl às well, but I find it's less messy to do in à bàg.
- To the bottom of slow cooker, àdd vegetàble oil, gàrlic, ginger, wàter, soy sàuce, brown sugàr ànd Sriràchà sàuce. Stir to combine.
- Add in coàted flànk steàk ànd càrrots ànd stir àgàin until everything is coàted in the sàuce.
- Cover ànd cook on HIGH for 2-3 hours or on LOW for àbout 4 hours, until steàk is cooked ànd tender.
- Serve over white rice ànd gàrnished with green onions ànd sesàme seeds if desired.
Belum ada Komentar untuk "EASY SLOW COOKER MONGOLIAN BEEF RECIPE"
Posting Komentar